28 juli 2011

Döden på en blek häst av Amanda Hellberg


Döden på en blek häst är en riktigt ruggig spökhistoria om den unga Maja, som precis är på väg att flytta till Oxford för att studera konst när hon får veta att hennes mor har blivit mördad. Maja har inte haft kontakt med sin mor på många år, eftersom hon lämnade familjen och försvann spårlöst och utan förklaring. Nu visar det sig plötsligt att hon hela tiden har bott i Brighton och arbetat som prostituerad.

Som om detta inte vore svårt nog förföljs Maja av underliga syner. Hon har alltid varit känslig för det övernaturliga och sett saker som andra inte kan uppfatta, men nu ökar synerna i intensitet. Dels förföljs hon av de osaliga andarna av några unga kvinnor som för många år sedan drabbades av en förbannelse och dog på elevhemmet där Maja inkvarteras. Det verkar som om de vill berätta något för henne. Dels dyker henne mor upp och tycks försöka styra henne mot ledtrådar som ska avslöja mördaren. Samtidigt som Maja försöker hänga med i den krävande undervisningen, skaffa sig ett socialt liv och bli klar över sina känslor för den begåvade men ganska underlige kurskamraten Jack måste hon hantera de alltmer obehagliga visionerna från de dödas värld. Det hela får en upplösning som blir både blodig och övernaturligt skrämmande.

Döden på en blek häst finns som punktskriftsbok i TPB-katalogen och väntas komma som talbok inom ett par månader. Amanda Hellberg har tidigare skrivit skräckromanen Styggelsen, som finns som talbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.