04 oktober 2010

Bunny Munros död av Nick CaveNick Cave har skrivit en roman som förmodligen borde filmas av bröderna Coen. Bunny Munro är inte ett av Guds bästa barn och han är dessutom en usel make och far. Sex- och drogmissbrukare, ständigt otrogen mot sin allt mer deprimerade hustru, ja inte är det någon svärmorsdröm vi talar om precis. Faktum är att svärföräldrarna avskyr honom redan innan det där förfärliga och slutgiltiga inträffar med deras dotter.

När Bunny återvänder från en av sina affärsresor möter han en upp- och nedvänd lägenhet och en hustrun som har begått självmord i sovrummet. Kvar finns nu bara den nioårige sonen, Bunny Jr.
Förgäves försöker Bunny lämpa över sonen på svärföräldrarna, men avvisas, eftersom pojken påminner för mycket om sin far. Från och med nu är det alltså far och son som gäller och Bunny tvingas ta med sig Jr ut på vägarna.

Nick Cave är musiker, låtskrivare, poet, författare och skådespelare. Debutromanen kom redan 1989, And the Ass Saw the Angel, men finns ännu inte översatt till svenska.

Bunny Munroes död finns som talbok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.