30 september 2010

Tips från Bokmässan
Karl Tännérus, en av medarbetarna på Tipsbloggen, minglade med andra bokälskare på Bokmässan i Göteborg förra veckan och samlade in lästips från dem han träffade. I vimlet hittade han bland andra Josefine Sundström, aktuell med sin debutroman Vinteräpplen. Josefine berättade om En sorts kärlek av Ray Kluun (en bok även Niklas Hyland gästbloggat om tidigare):

"En brutalt ärlig bok, vacker och skitig på samma gång. Jag har aldrig gråtit så mycket över en bokpärm."

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth tipsade om Med livet framför sig av Émile Ajar (pseudonym för Romain Kassef):

"En fantastisk, tänkvärd berättelse om pojken Momos uppväxt i Paris horkvarter i efterdyningarna av Algerietkriget."

Erik Edwardson är bibliotekarie som bloggar om böcker på Ungbib och han gillar Den femte systern av Mårten Sandén. Boken är fylld av spänning, skräck, humor och övernaturliga väsen och har dessutom en cool tjej som huvudperson:

"Den femte systern är verkligen en fantastiskt bra ungdomsbok! Hjältinnan Jannike är en sextonårig tjej som haft en strulig uppväxt. Hon dras in i en maktkamp med ondskan själv. Det hela börjar med en mordisk vätte beväpnad med yxa och det visar sig att mitt i vår alldeles vanliga verklighet finns det fullt med övernaturliga väsen och ondskefulla krafter. Den femte systern är första delen i trilogi. Del två i bokserien heter Det viskande barnet och del tre heter De dödas imperium."

Alla böckerna finns förstås i TPB-katalogen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.