20 oktober 2010

Den drunknade av Therese BohmanÖver berättelsen i Den drunknade vilar hela tiden en orolig skugga. Tillvaron är inte vad den på ytan ser ut att vara, man anar att när som helst kommer det mörka komma fram.

Boken handlar om två systrar, Marina och Stella. Den senare gift med en något äldre man, Gabriel. Marina hälsar på hos sin syster i Skåne under några veckor på sommaren. Marina framstår som osäker på sig själv och vad hon vill, medan systern har tydliga mål för sitt liv och sin karriär. Olyckligtvis dras Marina till Gabriel. Han "förhäxar" eller trollbinder henne och tar tillvara hennes osäkerhet och svaga självförtroende. Samtidigt umgås systrarna en hel del med varandra och stärker sina band. Marina anar av Stellas antydningar att det är något som inte är bra i äktenskapet med Gabriels, att Stella inte mår bra.

När man läser Den drunknade känner man hela tiden att det lurar en fara, karaktärerna balanserar på en tunn lina som när som helst kan brista. Berättelsen är suggestiv och liksom krypande otäck. Boken är kort och lättläst - man vill läsa vidare för att få veta vad som ska hända, samtidigt som man vill stoppa händelserna och undvika det kanske oundvikliga.

Boken kom ut på förlaget i somras och finns nu som talbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.