23 november 2010

Augustprisade böcker


Igår korades vinnarna av Augustpriset i Konserthuset i Stockholm. För två år sedan var jag själv med på utdelningen. Det var en ruskigt snöig dag minns jag och polisen hade spärrat av runt Centralen så vi fick gå av bussen tidigare och strävsamt kämpa oss genom snöfallet till Hötorget. Men väl inne i värmen kändes lite småglammigt och spännande att mingla runt bland författare och förlagsfolk.

Årets vinnare i den skönlitterära kategorin blev Sigrid Combüchens roman Spill. Den är på gång både som talbok och punktskrift. Om du liksom jag undrar vad en "damroman" är för något, bör den läsas omgående för att få svar på det.

Yvonne Hirdmans Den röda grevinnan utsågs till årets fackbok och finns som talbok. Boken handlar om författarens mamma och dennas dramatiska liv i 1900-talets Europa.

Jenny Jägerfelds Här ligger jag och blöder vann kategorin barn- och ungdomsbok med motiveringen "Ett psykologiskt porträtt med särskild trovärdighet i uttrycket." Boken finns tyvärr inte i TPB-katalogen än, men är under produktion som talbok av BTJ och som punktskrift. Än så länge finns däremot Jenny Jägerfelds tidigare utgivna bok Hål i huvudet både som talbok och punktskrift!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.