23 juni 2010

Boktips till hängmattan

Redaktionen förbereder sig för att fira midsommar. Några av oss försvinner på semester och därför kom vi på idén att slå våra påsar ihop i ett gemensamt innan-semestern-blogginlägg. Så varsågoda, här är våra just nu hetaste tips på läsning för lediga och loja sommardagar!

Hilda:
Vågorna av Virginia Woolf – En bok för stilla eftertanke; vad gör vi med livet vad gör det med oss. Passar utmärkt i en gungande hängmatta eller vid havet till vågors brus.

Eva:
Bra folk från landet av Flannery O´Connor, som räknas till de stora amerikanska sydstatsförfattarna trots att hon inte hann skriva så många böcker. Sällan har jag läst något så gripande om stumhet mellan människor, om missriktad välvilja och om vilka konsekvenserna kan bli då insikten om kärlek vaknar för sent.

Monica:
Sågverksungen av Vibeke Olsson. Boken utspelar sig vid Svartviks sågverk utanför Sundsvall några veckor i maj – juni 1879. Den 10-åriga flickan Bricken berättar om sin familj, miljön och arbetet vid sågverket, strejken och dess konsekvenser m m. Finns både som talbok och punktskriftsbok.

Carina:
Skräck och avsky i Las Vegas av Hunter S. Thompson. Underhållande och händelserikt om två galningar på en vanvettig jobbresa till Las Vegas. Fullproppade med droger är de fullständigt livsfarliga, i synnerhet för sig själva. Det mesta urartar totalt i denna kultroman från 1971.

Linda:
Blonde av Joyce Carol Oates. En gripande berättelse om Norma Jean Bakers - eller Marilyn Monroes - tragiska livsöde. Boken slog mig knock-out och jag blev helt tagen, det är fortfarande den bästa läsupplevelse jag haft. Intressant också med inblick i 40-50- och 60-talets Hollywood. Finns som talbok - 40 timmars njutning.

Kalle:
The heroin diaries
av Nikki Sixx, låtskrivare och basist i Mötley Crüe. Dagboksanteckningar från juldagen 1986 till juldagen 1987, när Mötley Crüe stod på toppen av sin karriär, samtidigt som den svårt narkotikaberoende Nikki Sixx hade nått den absoluta botten.
Ett stycke livsöde att förfasas över och samtidigt fascineras av! Finns som talbok.

Trevlig midsommar!


önskar Tipsbloggens redaktion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.