09 mars 2010

Alice i Underlandet

Alice i Underlandet har blivit aktuell igen och just nu syns hon både på bio i regi av Tim Burton (ni vet, Edward Scissorhands, Mars Attacks! och Kalle och Chokladfabriken bland mycket annat) med Johnny Depp och Helena Bonham Carter i några av rollerna, och som musikal i Stockholm med sångerskan Amy Diamond med flera.

När kulturministern boktipsade i december här på bloggen gav hon rådet att läsa om de där böckerna man läste som ung, för att genom dem se hur man själv har förändrats.

Så vad passar då bättre än att plocka fram den gamla fina Alice i Underlandet av Lewis Carroll och läsa om den igen. Boken finns både som talbok och som punktskriftsbok hos TPB.

Själv läste jag aldrig boken som barn. Jag fick den i julklapp när jag var liten men läste den först när jag var drygt 25. Det är med andra ord aldrig försent att ta igen sådant man missat!

1 kommentar:

  1. Ja, särskilt bra passar det att läsa den innan man ser filmen. Eftersom den inte följer boken utan kanske borde ha hetat "Tillbaka till Underlandet" eller så. Eftersom Alice i filmen som 20-åring återvänder till Underlandet. Men det var en bra film!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.